RaivioBumann 10 tapahtumat: Asmo Jaaksi (JKMM)

  • Date

    Oct 2024
  • Categories

  • Share

Lasipalatsin aukio on ainutlaatuinen ja yksi Helsingin vilkkaimmista julkisista tiloista. Museon laajeneminen aukiolle tarjoaa uudenlaisen tavan kokea kaupunkitilaa ja tuoda kulttuuri eläväksi osaksi arkea. Aukion kummut toimivat maamerkkeinä ja luovat ympäristön, joka haastaa perinteiset kaupunkitilan käyttötavat.

Arkkitehti Asmo JaaksiJKMM-arkkitehtitoimiston perustaja, esittelee Amos Rexin taidemuseon suunnitteluprosessia keskittyen Lasipalatsin aukioon ja sen vuorovaikutukseen julkisen tilan kanssa. Hän kertoo, kuinka suunnittelu eteni ideasta toteutukseen.

Tapahtuma käsittelee laajemmin museo- ja kulttuurirakennusten ympärillä olevien julkisten tilojen merkitystä ja elävöittämistä, tarjoten ajankohtaisia näkemyksiä myös tulevasta arkkitehtuuri- ja designmuseon ympäristöstä. Intropuheenvuorossa muotoilija Päivi Raivio kertoo, miten julkisten tilojen aktivointi, kaupunkitilakokeilut ja installaatiot ovat vaikuttaneet julkiseen tilaan RaivioBumann-toimiston kulttuuri- ja museoympäristöihin sijoittuvissa projekteissa. Kommenttipuheenvuorossa Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön toimitusjohtaja, hankejohtaja Kaarina Gould avaa julkisen tilan ja museorakennuksen yhteyttä tulevaisuuden museon näkökulmasta.

Tapahtuma on osa RaivioBumann-toimiston 10-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja järjestetään yhteistyössä Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon kanssa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan