KOHTAAMISKIOSKI

Kohtaamiskioski is a meeting point, a pop up kiosk and a public art work open for everybody in Kalasatama-district, in Helsinki. We wanted to create a platform-like unit of street furniture, which stands out in the surrounding environment. Construction sites and the unfinishedness are often seen as a negative effect so we wanted to turn the construction site aesthetics into a positive feature and drew ideas from it for the installation. The modular installation can be easily moved to another site and constructed into another, new form.

The installation is part of Kalasatama’s environmental art programme. The installation is located in Parrulaituri. You can also find Kohtaamiskioski in Facebook.

Kohtaamiskioski on kaikille avoin kohtaamispaikka ja julkisen tilan taideteos Kalasatamassa. Teos on oleskeltava alusta pienimuotoisten tapahtumien järjestämiseen tai vaikka pop-up kioski. Työmaat ja keskeneräisyys nähdään usein ikävänä ilmiönä. Kohtaamiskioskissa halusimme kääntää työmaaestetiikan positiiviseksi ja ammennamme siitä teokseen ja sen ilmeeseen. Teos on siirrettävissä toiselle paikalle ja sen muotoa ja ilmettä voi helposti muuttaa.

Teos on osa Kalasataman ympäristötaideohjelmaa. Teos sijaitsee Parrulaiturilla.
Löydät Kohtaamiskioskin myös Facebookista.

 

Restauran Day 2018. Photo: Eduard A. Hereg Coșeru

Restaurant Day 2018. Photo: Sohvi Peltoniemi